Praktische informatie over de lessen

 

In de lessen worden de oefeningen rustig en duidelijk uitgelegd. De aandacht is gericht op ieders eigen ervaring, en binnen ieders eigen grenzen.  Er wordt geoefend zonder enige vorm van prestatiedrang. Yoga gaat immers niet over hoe een oefening er van buitenaf uitziet, maar hoe deze van binnenuit voor jou voelt!                                                                      
Elke les heeft een specifieke opbouw en is een samenhangend geheel. De les eindigt altijd met een ontspanningsoefening. Je komt van binnenuit helemaal tot rust, weldadig voor lichaam en geest!
Er is tevens ruime aandacht voor de adem. Door allerlei oorzaken (o.a. de hoeveelheid prikkels die we ervaren, onrustige gedachten, stress) wordt de adem oppervlakkig, onregelmatig en gejaagd. Door middel van de oefeningen leer je om rustiger en meer ontspannen te ademen wat een enorm positief effect heeft op je gezondheid en welzijn.
De lessen zijn praktisch en toegankelijk. Er is ook aandacht voor hoe yoga in je eigen dagelijkse leven te integreren op een toegankelijke manier.
De lesgroepen bestaan uit maximaal 10 personen. 
Er zijn verschillende soorten lessen: Hatha Yoga lessen, Stoelyoga lessen en Restorative Yoga lessen. Meer informatie over deze vormen kun je vinden op de website. 

Het jaar is onderverdeeld in 3 lesblokken: september t/m half december, half januari t/m eind april en mei t/m half juni. In de schoolvakanties is er geen les. Per lesblok bepaal je of je meedoet. (Het is dus geen probleem als je een keer een lesblok over wil slaan om daarna weer in te stromen). 
Instromen in de lessen kan gedurende het hele jaar. Het is mogelijk om een gratis proefles te volgen, zo kun je op een vrijblijvende manier uitproberen of yoga wat voor je is. En wellicht belangrijk om te weten; je hoeft niet lenig te zijn om aan yoga te kunnen doen!

De lessen vinden plaats in Centrum De Kom, op de Hamersveldseweg 51. De yogaruimte zit op de eerste verdieping en is middels een toegankelijke trap te bereiken. Er is een aparte omkleedruimte.
Benodigdheden voor de les zijn makkelijk zittende kleding en een grote handdoek voor op de mat. Yogamatten, kussentjes en dekentjes zijn aanwezig in de zaal.

Geregeld worden er naast de wekelijkse lessen extra lessen gegeven zoals Yoga Nidra, Meditatieles of lessen in de buitenlucht. Deze lessen zijn voor iedereen toegankelijk, ook als je geen wekelijkse lessen volgt. Voor deze lessen kun je je apart opgeven. Voor meer informatie hierover kun je kijken bij het kopje ‘extra lessen’. 

Voor het aanvragen van een proefles, of voor meer informatie over (het volgen van) de yogalessen neem gerust contact op.