Hatha yoga en de adem

 

Hatha Yoga is een vorm van yoga waarbij je lichaamshoudingen zowel dynamisch als statisch uitvoert. Er zijn staande, zittende en liggende oefeningen. De adem wordt bewust betrokken bij het doen van de oefeningen. 
Bij Yoga gaat het niet om presteren. Een ieder oefent binnen zijn mogelijkheden waarbij de aandacht naar binnen gericht is. Het voelen van het eigen lichaam, de adem en het bewegen binnen je eigen mogelijkheden om vanuit daar ruimte en ontspanning te laten ontstaan staat centraal. Je komt van binnenuit tot rust wat een verhelderende kijk op jezelf geeft en de dingen om je heen.

.
De Yoga houdingen zijn al eeuwenoud maar nog steeds van grote waarde!
-Lichaam en geest komen van binnenuit tot rust, ontspanning
-Je komt meer in je eigen kracht, voelt je stabieler, ook op mentaal vlak
-De energiedoorstroming verbeterd waardoor spierspanningen en blokkades in het lichaam kunnen verminderen en soms zelfs verdwijnen.  
-Bewegen gaat makkelijker en met meer souplesse
-De concentratie verbetert
-Het bewustzijn van de verbinding van lichaam en geest versterkt
-De adem verruimt en wordt meer ontspannen waar alle systemen in het lichaam baat bij hebben!

De adem heeft een enorm effect op zowel het fysiek, emotioneel en mentaal functioneren.  Je autonome zenuwstelsel, je spieren, maar ook je denken en je emoties worden beïnvloed door de adem.  Is de adem (langdurig) gespannen, onregelmatig en oppervlakkig zal dat een negatief effect hebben in al deze systemen.  Maar is de adem ruim, regelmatig en ontspannen is er juist een positief effect. Via je adem heb je een grote invloed op je gezondheid.

 

Wil je een gratis proefles mee komen doen? Meld je dan aan via de mail: anne-yoga@hotmail.com of door te bellen/appen naar: 06-23893109.
Heb je vragen over Hatha Yoga? Neem ook dan gerust contact op.